Fanny blogt

Monday 12 October

KIK is genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs!

Al een hele tijd ben ik bezig met het oprichten van een dynamisch jongerenplatform. Samen met Rozemarijn Knollema en Elroy Eefting hebben we daarom de Stichting KIK jongerenprojecten opgericht en staan we nu op het punt om los te gaan! Een tijd terug schreef ik al het artikel:Backpack, op avontuur in Groningen ondertussen is de naam veranderd maar de essentie is hetzelfde. Toen schreef ik: Met Backpack gaan we samenwerken met jongeren die op de stoeprand balanceren. Jongeren die nog niet weten of ze in de goot willen springen, op de veilige stoep blijven, of misschien wel willen oversteken naar de onbekende overkant… Bij het Backpack Project krijgen ze de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. We gaan compleet vraaggestuurd aan de slag om met hen te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. En dat gaan we dan gewoon doen!

Blijkbaar was een iets uitgebreider verhaal genoeg om ons te nomineren voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs! KIK is namelijk door naar de laatste nominatieronde! Van de 364 inschrijvingen waren wij 1 van de 35 gelukkigen. Op 7 maart horen we of we bij de laatste drie horen en dus kans maken op de prijs van €70.000,-

In het najaar van 2007 werden we door Kim Tsaj gewezen op de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. KIK bleek aan de criteria te voldoen, dus tussen alle voorbereidingen door besloten we een gokje te wagen en “even snel” het aanvraagformulier in te vullen.

Een paar maanden later kregen we een uitnodiging voor de Atelierdag op 14 januari in Den Haag. Elroy en ik waren toen nog in de veronderstelling dat het ging om een prijs van €15.000,- en we hadden geen idee hoeveel mensen zich hadden ingeschreven en hoeveel er door waren. Dus wij zagen het echt als een uitje ? Lekker een beetje werken, lezen en kletsen in de trein en een leuke dag met workshops en expertmeetings.

Op de dag zelf kwamen we er achter dat het best bijzonder was dat we door de selectie waren gekomen. Het was ontzettend leuk om de ideeën van de andere genomineerden te horen. Extreem uiteenlopend! Van een mevrouw die een plan had bedacht om allochtone vrouwen beter met diabetes om te laten gaan, tot Talant die een leefstijl project had bedacht voor te dikke verstandelijk gehandicapten, tot Stichting Huis uit Groningen die een speciaal woonconcept heeft bedacht voor (risico) jongeren. Dat laatste biedt natuurlijk ook mooie samenwerkingsmogelijkheden. Ik denk dat de jury het nog moeilijk krijgt met kiezen welk idee het meest gestimuleerd moet worden

Op 7 maart wordt de nationale zorgvernieuwingsdag georganiseerd. Op die dag horen we of we door zijn naar de laatste drie, maar zullen ook erg veel fondsen zoals het VSB fonds (die mede organiseert) aanwezig zijn.
Mooie kansen dus voor KIK. We hopen natuurlijk dat de jury ons plan nomineert. Maar het helpt vast als iedereen even voor ons duimt!

Ben je nieuwsgierig geworden naar KIK. Je bent van harte welkom op onze site: www.kikkan.nu

Tags: ,

Reageren

© 2012 - Fanny Koerts | fanny@fannykoerts.nl | Home | Contact | Sitemap
 

Wil je op de hoogte blijven van mij en mijn activiteiten?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, dan hou ik je up to date!