Fanny blogt

Sunday 06 February

Slimmerkunde; practice what you preach

Afgelopen half jaar heb ik met een groep mensen samengewerkt aan de lesmethode Slimmerkunde. Slimmerkunde helpt jongeren (én volwassenen) om slimmer om te gaan met hun studie en om meer uit hun leven te halen.

De ontwikkeling van Slimmerkunde ging op een “slimme” manier. Enthousiaste lifehackers, ondernemers, docenten & onderwijsvernieuwers uit heel Nederland werkten via twitter, googledocs, mail en een paar IRL meetings samen om met elkaar de methode te maken. Omdat we het belangrijk vinden en ook omdat het heel erg leuk was.

Slimmerkunde from Bergervoet Productions on Vimeo.

Het is ontzettend gaaf om te merken wat een gezamenlijk doel doet met een groep mensen. Een groot van de auteurs kende elkaar niet voordat we startten met de ontwikkeling van Slimmerkunde. En een groot deel van de auteursgroep zou elkaar ook niet zo maar tegenkomen in het dagelijks leven. We wonen verspreid over heel NL, van Groningen tot Zuid Limburg. De jongste auteur is net twintig, de oudste achter in de 50. Sommige auteurs zijn student, andere ondernemer, onderwijsontwikkelaar, nieuwe media specialist of school directeur. Kortom, we zijn een bont gezelschap, met in ieder geval 1 gezamenlijk doel: een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren en het onderwijs. Iedereen nam zijn eigen verantwoordelijkheid, iedereen droeg bij naar eigen vermogen en expertise. En Tjeu Seeverens, initiatiefnemer en bedenker van Slimmerkunde, leek in niks over een traditionele leidinggevende. Hij was een aanjager, en inspiratiebron. Hij doet, net als wij, waar hij goed in is en daardoor is Slimerkunde een onwijs mooi voorbeeld van een 1+1=11 project

Hoe groot was de kans 30 jaar geleden dat zo’n gemixte club, zo gelijkwaardig en allemaal vanuit onze eigen expertise meewerkte aan 1 project? Dat is toch echt wel een nieuwe ontwikkeling die op gang is gebracht door de mogelijkheden die o.a. internet ons biedt.

Ik ben in ieder geval blij om onderdeel te zijn van zo’n inspirerende club mensen. En we merken dat het ontzettend aanstekelijk werkt, van alle kanten bieden mensen aan om te helpen met door ontwikkelen. We kregen ontzetten positieve reacties op de NOT en de eerste aanvragen voor workshops beginnen al binnen te komen.

Ik ben heel benieuwd hoe Slim Nederland uiteindelijk kan worden. Lang leve de kennis economie :-)

Tags: , ,

Reacties


 1.  

  Dit was precies de informatie en inspiratie die ik vanochtend nodig had.Ik ga ermee werken op het Roc Amstelveen.Helen Roeten.

  fanny ik hoop dat we na het drukke 7di een keer kunnen praten over jongeren en tedxyouth en onderwijsvernieuwing.Ik concentreer me nu op groene pc project binnen 7di,maar dan grrag verder metfie andere onderwerpen.Wilde dat een dagmeer uren had:)
  succes met alles en zie je ergens bij 7di.

   
 2. Fanny Koerts

   

  @helen Lijkt me heel leuk om elkaar na 7di te zien en spreken. Het moet er toch echt eens van komen :-)

  Na 7di even mailen? En wie weet zien we elkaar die week!

   

 3.  

  Ha Fanny 7 di is voorbij en het zou toch moeten lukken elkaar ontmoeten.Afspreken? Mail me een datum:zinenzo@aol.nl

   

Reageren

© 2012 - Fanny Koerts | fanny@fannykoerts.nl | Home | Contact | Sitemap
 

Wil je op de hoogte blijven van mij en mijn activiteiten?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, dan hou ik je up to date!